Saturday, December 29, 2012

Review : Pelamin Sanding

Assalamualaikum...

Hai semua hari ni kecewa sikit sebab xjadi g ekspo perkahwinan kat Tesco Bkt Beruntung...esok last day, harap2 dapat la g ek :) hehehe...ok la actually hari ni nak share ngan korang pasal pelamin...tapi ni khas dr Butik Pengantin Kusha Weddings & Events...

Sebenarnya teruja tgk hasil kerja tangan mereka ni..sebab da banyak yg ayu search, googleling and anything la, tp yg ni nampak menarik yg ayu jumpe sebab die tak bnyak guna panel...ade setengah kan guna sampai 5panel tuk cover belakang dewan...tp mereka ni bnyak bermain dengan skirting penuh atas stage dewan dengan tangga2 skali dibalutnya..heheh...jom tengok gambar :)










ha camne cantek x...cantek kan..sesuai la tuk sape2 yang nak wat kat dewan .. almaklumlah ade sesetengah  dewan tu da bermacam2 org guna komfem la banyak yang da rosak sane sini dindingnya kan..so bila wat skirting ni pun cantek kan :) tapi harga pun boleh tahan jugak..agak2 sape yang ade bajet besar korg leh la guna khidmat dorang ni..actually ayu ade PM di fb dorang tuk tanya pakej so ini yg dorang reply n ayu nak kongsi ngn korang...jom usha bawah ni :)


PAKEJ PERKAHWINAN / WEDDING PACKAGE

PAKEJ TUNANG : Pelamin Tunang + Make up - 1.1k to 1.7k (mengikut jenis

design & deco).
PAKEJ NIKAH : Pelamin Nikah (tanpa Pillar) + Baju Nikah Perempuan dgn full
accessories (termasuk kasut utk perempuan) + Make up - 1.8k to 2.5k.
*(Kalau tanpa Baju Nikah dgn accessories, tolak RM500 drp harga Pakej).
*(Kalau Pelamin Nikah Dgn Pillar, harga Pelamin 1.5 to 2.5k, mengikut design
& deco).
Gubahan Hantaran - rm120 to rm150 per dulang.
MALAM BERINAI / PERSALINAN : Baju Songket Traditional Sepasang Lelaki &
Perempuan Dgn Full Accessories (termasuk kasut utk perempuan) -RM600
Tambahan utk hiasan bilik pengantin & deco dlm rumah, e.g. tangga & ruang
tamu - bermula dari rm250.
PAKEJ SANDING :
RUMAH - Pelamin Sanding lengkap + Baju Sanding Lelaki & Perempuan dgn full Accessories (termasuk kasut utk perempuan)+ Make up - 3k to 5.5k
(mengikut saiz pelamin, jenis design & deco).
(NOTE : Kalau tanpa Baju Sanding lelaki & Perempuan dgn accessories, Tolak
1.2k drp harga Pakej).
Tambahan utk Arch n Walkways (8 pieces) - rm550.
Deco Meja Beradap - rm250 to rm450.
Rumput Carpet Hijau / Good Quality Red Carpet - rm200 per 50 feets.
DEWAN - Pelamin Sanding lengkap (termasuk carpet penuh diatas stage /
pentas n skirting penuh depan stage / pentas) + Baju Sanding Lelaki &
Perempuan dgn full Accessories(termasuk kasut utk perempuan) + Make up -
4.5k to 7.5k (mengikut saiz pelamin, jenis design & deco)
(NOTE : Kalau tanpa Baju Sanding lelaki & Perempuan dgn accessories, Tolak
1.2k drp harga Pakej).
Tambahan utk Ach Besar & Walkways (8 pieces) - rm650
Deco Meja Beradap - rm300 to rm450
Rumput Carpet Hijau / Good Quality Red Carpet - rm200 per 50 feets.
PHOTO BOOTH - 1k to 2.5k..mengikut saiz dan jenis design & deco.
CANDY BUFFET (Inclusive of Candies & Fresh Flowers) - RM800
MAKE UP - RM250 utk Tunang, rm350 utk Nikah & RM400 utk Sanding .
Harga Boleh runding..Price is NEGOTIABLE..
Bila Nak Buat & Kat Mana?
*For Personalised n Exclusive Wedding Deco, Please cal / text us for
further discussion on ur Wedding themes n Requirements..Price wil vary
accordingly..
Terima Kasih
Butik Pengantin Kusha Weddings & Events
0122233804 / 0122076206


Email : kusha@kushaweddings.com

Alamat Butik:
No 46-1 (Purple Signboard),
Pusat Perniagaan Lumayan, Jln Danau Lumayan 1, Off Jln Tasik
Permaisuri 1, Bandar Tasik Permaisuri, Cheras, KL.
*(Satu kawasan dgn BANK ISLAM & Berhampiran dgn HUKM & Stadium Bolasepak Cheras)
Waktu Operasi : Setiap Hari dari 11am til 8pm. Sila hubungi kami sebelum
datang k..TQ.

Ok sampai di sini sje la ye..nanti ayu wat review pelamin dr butik lain n trend2 skang org guna :) leh berkongsi pendapat ngan korang...sape2 yg ade tau mne2 butik wat pakej murah2 roger2 me ok :)

x_3d38db6e

No comments:

Post a Comment