Thursday, December 30, 2010

Gud Bye 2 0 1 0 welcome 2 0 1 1

waaa xsangke2 da nak masuk tahun bru da an..mm bnyak kengan 2 0 1 0 yg sayg nak tggalkan ade gak yg xsaba aku nk tggalkan..hahaha..azam 2 0 1 1?? mmm nantila pikir..arini cam nk kongsi cter ngan korg sepanjg perjalanan 2 0 1 0 yg aku lalui.....sgala kesetresan dan kemanisan..hahahaha..



2010!!

masuk je Januari biasela da masuk sem baru la kan..tanggungjawab pon da brtambah da kne pikul tanggungjawab sbg EXCO kebudayaan dan kesenian..mmm lalui jela kn ngn penuh ksabaran walaupon kadg2 ilg kesabaran..hhuhuhu..tp dapt gak ar blaja macm2 kn..kire le la berdikari pasni..hahahah..byak la jgak kenalan bru drp tahun2 lpas asyik ngn org same je bosan gak..ni kite bukak mata dan pndngan kite..hahhaha...macam2 pengalaman la gak kan..dapat blaja mcam mne bekerje dlm organisasi..walaupon kadg2 tension bagai nk ape tp xpela ble lg kn dapt pngalamn cmni..agak2 stress balik blik meraung jela..hahahha..daripade xtau pape dapt gak la blaja skit2 kn..mmm pngalamn kursus kat N9 syok gak la ..happening je..n yg paling syok nye ari pertama kaum2 wanita termasuk aku ni la datg lambt..hahaha..sampai hotel le lak bantai tdo..ape lg malu yg amat la kan masuk lwat n d pandang oleh semue org mcam penjenayah lak rsenye..hahahah..tp aktiviti spnjang tu syok la gak lg2 ble dapat terbang atas katil n tdo..syokkkkk...hhahahha




Persahabatan...kire makin ok la tuk tahun 2 0 1 0 selepas melaui pngalaman pahit yg menyedihkan tuk tahun 2 0 0 9..tp aku tggalkan jauh2 n mulekan idup aku ngan dunie baru aku..terwujudla group GELONG yg terdiri dr 3 ahli..aku, farah amon n ayu solehah..ngan mereka2 ni jela nk kgsi kgembiraan dan kesedihan kn..time kasih la tuk korg sbb hadir dalm hidup aku(ayat sdey wei)...walaupon korg trpakse dpersalahkn krn berkawan ngan aku..saba je la ek korg..ahahaha..ssh la org syg kat aku ni..hihii..even kite len2 kos tp kite bertige tetap pasangan yg mantop!!..hahahahah..thanks kat korg sbb sggop brkgsi ape2 jela ngn aku (accept pakwe k)..gambar korg dalm laptop aku ni da brlambak sgat da wei nak meletop da aku rse,,lg2 si gambar soleha ni..da mcam laptop die lak aku rse gmbr die yg pnuh..hahahaha...nti kite bergelong tu 2 0 1 1 lak ek..hihi..



hmmm ..perkenalan dengan si die adalh sesuatu yg xakan diulangi lg..mgkin tu sbgai pengalamn dan pengajaran yg bnyak mngajar aku..aku sendri pon xtau mcam mne la perkenalan tu telah hampir mghancurkan hidup..ayoooo..aku rse smue tu adalah satu kesilapan yg besar aku wat tuk tahun 2 0 1 0 mgkin tuhan nk uji aku nak uji kesetiaan aku pada bf aku kot..tp alhamdulillah kerana aku mudah sedar dan aku brterime kash bnyak2 kt bf aku sbb still leh maafkan aku walaupon aku telah hancurkan ati die..ble aku pikir2 blk bodo tul aku mse tu da cam org xbtul da..hahahha..cam kne pukau pon ade gak la...xde sape pon le amik tmpat bf aku..even kmu semue nk cakap die xde pelajaran tggi cam kite ni tp pliz la jgan hina org camtu k..aku tetap syg kat die..n for ur information aku xpandang harta benda..aku cme nak kasih sayg je :-)..lalalal..ape da jdi ni da bukak mte aku da..ape2 pon aku still masih menyayangi al-amierul..hihihisory bang by janji bnde ni xkan ulang blk..u are the best for me..thanx for protect me..u save my life.......my swett heart ------------------->>>>



Ade satu pngalaman yg sngat best yg ni mmg aku xle lupekan la..pengalaman waktu pesta PONGGAL..aduh klaka gler la..pecah perut glak klu ingat kn balik...dala kmi je group melayu yg join pertandingan masak susu ponggal..kire kite kne masak susu tu sampai susu tu melimpah la kn klu melimpah kne jerit "ponggal la ponggala ponggal!!!" kire camtula...tp aku cnfident jela kn sbb dalm group kmi ni ade PRIDIV jd kmi bergantung ngn die jelakn..almaklumla mne kmi tau nk masak tu..rupe2nye si DIV ni pon xtau sgat masak susu tu..hahahah..lawak la nak idupkn api pon kmi xlpas sampai kne pki minyak petrol bru nk idup..hhahaha..ble api da idup mmg smgat la kn..me gak tggu susu ni xmau nek plak..org sebelah2 sane smue da mendidih sakan sampai meleleh2..kminye sopan sggh xnk mndidih..ble nk nek je buih susu tu kmi pon teruje la kami nye mcm nk jd je ape lg nk jeritla blum smpat jerit susu tu trun blk..hahahhah..xbg pluang tul..akhirnye siap gak la tp masalhnye xmeleleh sprti yg d karapkan..rupenye pttla xmndidih kmi da tersalah msuk bahan da..pridiv la ni (jgn mara pridiv)..ahhahhaha..tp mmg syok arrr..tp kmi xkn ptus ase..stiap perayaan india yg disambut kat situ pasti kmi msuk..sbb aktiviti smue mnarik..kmi xkn ptus ase..hahahha

kenangan menari pd tahun 2 0 1 0 yg tersngat bnyak..tahun 2 0 1 1 nak pencen da tp gonna miss to dance :-(...mcam2 pngalaman la mnari ni bg aku smue manis xde pahit..hahha( konon jela)..menari paling syok mse wat persembahan ngan junior2 yg bru masuk mse ORIENTATION DAYS kat DEWAN MAS..wlupon stress penat bgai nk ape tp ble mnari lpe sgalenye,,,yg plg aku xkan lpe ble tetibe di saat2 akhir majlis nk start aku diberi tugasan brsama partner ku ptera comotz tuk mnari 2 lgu lak tu.."shadow dancing" ngn "PENASARAN"....xpractise kot..cik mel kte belash je wat je spontan...waaaa dalm mse lg bpe jam je lg ni brdebar tahap cipan la aku kn..yela mne penah nk mnari lgsg xde step ni.ihihi...tawakal jela...dala pnuh satu dewan mas ngan beribu org kot ngn org2 bsar..malu je perasaan tp dlm ati aku blasah jela..aku ngn comotz ni pn mnari jela di atas pentas yg sngat luas yg ade seorg penyanyi dan 2 penari shaj iaitu aku dan comotz..tp ble atas pntas aku n comotz mnari xigat dunie..wat jela ape patut kn..hahaha..mnjadi gak la kn tarian2 latin pn campor jela skali....ahahahahha,,,cm xsangke..hahaha..sampai kn si comotz hampir pengsan gak la kt blkg pntas sbb pnat sgat wat aksi atas pntas tu..mmg terbek ar kn..hahaha..abs je persmbahan ni kne wat lg stu persembhan lak ngn budak2 junior lgu "ITIK GEMBO2"..penat seh..tp syok la..tp xpuas la kmi mnari dlm 3 minit je camtu terpkse cut lgu sbb xsmpat nk practise step2 yg brkutnye..tp ape pon terbek la..



Macam2 lg pengalam 2 0 1 0 ni xtercerite lak..tp ape pon smue yg brlaku pd aku ade hikmahnye..kalau le aku nak perbaiki dri aku spaya jadi yg lbh terbek..n aku nak bebas mncari pngalaman dalam idup..walau ape pon jd dalam idup kite ni anggap je satu pengalman tuk mase yg kite le gne tuk mase hadapan..tul x korg..aku nk nasihat la org2 kat luar sne jgn la ade prasaan benci, dengki kat org len..xelok kot..wat ape nk dengki2 bek kite yg ubah dri kite jd lg terbek..lg satu jgan la kite nak mngata2 org sesungguhnye perangai org yg mngata tu lg truk dr org yg di katakan..jngan sesekali kite memutarbelitkan cerite cbe pkir balik sbb kn ko yg memutarbelit semue bnde jd xbtul dan ko mnyebabkan org xbrsalah mnjdi mngse..mgkin sekarg ko terlepas sbb org xtau sape ko sbnrnye tp tuhan tau ape yg ko wat,,dan aku pun tau..hihihih..tp aku xske la mghancurkan org len.biar smuenye berjalan ngn sndri and we will see k...yg pntg tlgla xpayah talam due mke..n yg pnting xpayah la ko nak rse dri anda bgus sgat sehinggakan smue org anda rse salah n teruk.. (sekadar nasihat tidak ade kne mngena ngn org msh idup atau telah mnggal dunie..laalalala) aku ni pon bukan la sempurna sngat aku pn penah melakukan kesilapan..tp kite sbgai mnusia cpat2la sdar perbuatan kite yg salah tu..lum terlambat lg klu kite nk memnta maaf dan bertaubat..ceh ayat aku le wat ceramah ni..hihihi..xmau nakal2 la smue ek..laal..daaaaaaaa

PEACE N NO WAR!!





Wednesday, December 29, 2010

mY 8steP bEFore goING ouT!

Org pompuan biasela kan msti nk kelihatan cantik ble nk berjalan..hhhehe..sbb tu salah satu yg an mmberi keyakinan dalm dri seorg wanita..tapi bg aku lg simple lg menari..xyh la mekap tebal2, menakutkan org je nti..aku slalu amalkan 8 step ni klu nk kuar..agak dalam 10 minit pon da le siap da :-) tu aku ingat nak kongsi ngn kawan2 smue cara aku mekap sblum kuar mne2..hehhehe seLamat mEnCuBE...........................
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#


STEP 1: PASTIKAN WAJAH BERSIH.

~Ha sebelum kite ltak pape mekap kt muke wajib muke
kite bersih dari sebarg kekotorn..jadi aku gune pencuci
muke dari OLAY white radiance..pencuci muke ni dapt melmbutkan kulit sambil mencerahkn lg..gne skit je..
Jangan selalu tukar2 pencuci mke takut effect kat kulit kite..

~harga RM10++






STEP 2 : SAPUKAN KRIM
MUKE

~Lepas da yakin muke bersih lap dgn tuala bersih sapukan krim muke pade wajah dengan rate..xpayah la letak bnyak2 sekadar secukup rase je..aku slalu gne Krim muke OLAY total white , same cam pencuci mke..slalu org cadgkn gne pncuci mke ngn krim mke yg same jns/brand tuk hasil yg cepat..pilih krim yg ade SPF tuk halang dri pancaran matahari supya kulit tak mudah gelap dan kering..

~harga RM18++





STEP 3: SAPUKAN BEDAK COMPACT

~Pastikan sapu bdak..supaye xnampak muke kite berminyak..aku gune compact drpada silky girl..lightening pressed powder spf25-oil free adalh pilihan ku..heheeh..tuk kulit aku aku gne kan tone NATURAL..so xdela nmpak putih sgat n xnmpak gelap sngat..klu kulit cerah jgn gne bedak yg bertona gelap nti mke nmpak lebam lak..bedak ni ok leh hilangkan ksn myak kt mke tahan lak tu klu kuar ttp stay je cm bru pki bdak..hehehe..span nye blh dibasuh supaye sapuan bedak nmpak leh rata..

~harga: RM18++ (XBERAPA IGT)




STEP4: PAKAI EYESHADOW

~Tuk nmpak wajah lbh berseri pakai la eyeshadow..aku kadg2 pki kadg2 tak...ikiut la mood aku..hehehe..tp aku suke gune pembayang mata dri silkygirl (EYE SHADOW DUO)..aku lebh ske gne wane coklat n pink cam dalm bulatan tu..nmpak natural dan xterlalu terang sgat..nmpak simple je..mle2 aku pki base wane putih..pastu sapu wane coklat tu n sapu wane pink tu..pandai2 la wat nampak ade tona wane..

~harga: RM 9++(mse aku bli dlu tp skang da nek dalm RM belasan la..)




STEP 5: EYE LINER

~Untuk mata nmpak le bih besar pki la eye liner ni..aku gne eye liner dari silky girl gak ( LONG WEARING EYE LINER) ..pki yg black la nmpak natural..aku slalu gne tuk kelopak mata atas sbb nk gne liquid nye xretila..sape yg reti pki sndri le la pki liquidnye mmg lg cantik..pki la tuk bawah mata gak spaya nmpak cam meletop gitu..tp mta yg besar xsesuai kot..

~harga : xingat la pulak tp xlbh RM15 kot..





STEP 6: SAPUAN MASKARA

~this is my favourite..heheh..ni wajib pki tuk nmpak bulu mata kite panjang n yg penting still nmpak original..aku gune kan DOUBLE INTENSE WATERPROOF MASCARA daripada SILKY GIRL..aku gne wane VERY BLACK..brbandg brand len aku rse yg ni plg aku puas ati seng nk apply n sng nak basuh..klu nk pki maskara yg plg pnting jgnla sapu kt tempt yg sama berulang kli sbb nti akn jd berketul2 n xkmas..ckup skadar sapu due kali je kt tmpt same..penjagaan maskara pntg jgn dedahkan tnpe tutup lme sbb nti cpt kras..mse kite pkai tu pn tutup lubang maskara ngn ibu jari tuk elak udara masuk..paham! hehehe

~harga: RM20++




STEP 7: PAKAI LIP ICE

~Sebelum pki lipstik ke lip gloss ke pastikn pki lip bum dlu spaya bibir kite kekal lembap dan xkering..klu trus pki gncu bibir kite mudah kerg nti..aku gunekan lip ice perise strawberi gitu..heheh.dr THE MENTHOLATUM..rase cam bibir kite berangin je..pastikan bawak ke mane2..

~harga: xsampai RM10 pun







STEP 8: PAKAI LIP GLOSS

~ahahkahak...mau bibir yg menawan pkila lip gloss dr silky girl ni mmg cantik wane nye n bersinar je bibir kite tau..hehehe..pilihan aku adalh lip gloss dr silkygirl gak iaitu MOISTURE GLOSS warne SWEET PINK kodnye O5..aku suggest korg pki la ni (brgantung pd wane bibir korg la) tp yg ni mmg sesuai tuk bibir org asia..hehehemnyerlah bibir pki..geram je tgk..hahahah..bnde ni mmg ade dlm beg aku je xmau kuar2 kn..agak2 ble mkn ilg sapu la balik :-)

~harga: dalam RM 10 camtu kot..




Jadi itulah die 8 step yg aku slalu lakukan sblum kuar g jalan2..tp klu nk g jogging ke bersukan ke ckup skadar pastikan anda pki krim muke atau sun block ke tuk lindung kulit dr matahari ek..lip bum pon pntg gak takut kulit kering nti..lg satu lpe lak nak ckap aku xske pki pemerah pipi xbrape brkenan sgat..tp aku suggest tuk korg yg ske pki pemerah pipi cbela pemerah pipi dr ELIANTO..ni pn sbb aku pnh pki rumet aku nye wktu show dlu..sapuan nye rate n sgat kmas..



ini jela dapat kongsi ngn korg tuk mekap yg slalu aku pki..jom kite imbas balik...........


jadi sape yg masih confius nk gne produk ape aku suggest korg gne silkygirl sbb sesuai la tuk remaja kn......

*nantikan produk mandian, aksesori , pakain dan berbagai2 lg yg menjadi pilihan ku..daaaaaaa.

~

Autralia's Next Top Model 2009





Tetibe arini nak kongsi pasal top model ni..suke la tgk die...aku suke gak la follow rancangan ni..sbb best tgk cara dorg brgambr..best kn ade jurugambar profesional amik gambr kite..hmmm..tp dalm bnyak2 pemenang aku suke juara AUSTRALIA'S NEXT TOP MODEL2009 ni...cantik sangat2 semulajadi je..xmekap pn da cantik...nme die TAHNEE mse die masuk ni umur die bru 17..kire die ok la perwatakan die bersih xmcm sesetngah tu eeee gedikk belagak bgus padahal xcntik mne pon..hahahha...tp yg ni mmg ok la.......

ha cantik kn xmekap pon da cantik..muke die unik skit..cam mat saleh zaman2 dlu..mke lame2 gitu..ahhaha...senyuman nye mmg memukaukn la..mmm klu xmekap da cantik ble mekap mmg lg lawa gler la kn..hahaha..
muke sopan je kan...suke sgat style die rambut die..cantik2..smue gambar die mmg perfect la bg aku..smuenye gorgeous yg teramatla sgat..ok la bg die mude2 da dapat masuk bidamg modelling ni kire cerah la tuk die brjaye lg dlm bidang die minat ni..gud luck to her!!!!

Sunday, December 5, 2010

~luv u forever~

ImageChef Sketchpad - ImageChef.com
luv him so much....hehehhe..sekarg ni tu tahun 2010 da 4years ngn die..hmmm hope adela annivesary yg ke-5 insyaallah..sayg sgat ngan die..si die diberi nme yg sgat indah "Al-Amierul"..korg le pggil die amer ke, mirul ke, al ke..ape2 jela..heheh..ha klu nak tau ape maksud "mirayu" yg da jd trademark ayu skang ni adalah "mir" bermaksud name die la sbb banyak org panggil die mir..."ayu" tu pulak mstila nme aku kan...hhahahaha...tula tercipta "mirayu"..tah mne tah dapt gabungan tu pon xtau...xingat la pulak kan..hihihi...

saje2 je nk kongsi2 citer sbb xtau nk wat ape sbb skang asyik thinking kn die je rindu wok..hahahaha..he is very special person in my life..romantic, honest, n mcm2 la cam dalam lgu MAHER ZAIN -my friend, my strengh n everything la....ayu xske la pandang harta benda ke ape ke yg penting die le syg ayu n setia....4tahun ni die tggu je ngn penuh kesabaran ayu abis blaja tau..mmmm susah kot nk dapt laki yg setia xpnah pun selingkuh gitu..hikhikhiik...

rasenye setakat ni jela nk cter2 kat korg pasal aku dan die..heheheee..hope kiteorg le together2 untill the end ok :-) doa dr korg amat d arapkan :-) byee..
ImageChef Word Mosaic - ImageChef.com

Wednesday, July 21, 2010

posing sambil wat kerja..

huhuhu..da penat hias pentas..sempat lagi posing ye..huhuhuh

kasut CROCS patut diharamkan!!!


selama ini kita terpadaya dengan pengeluar barangan ini..hentikan penggunannya!!!

Thursday, May 6, 2010

Sunday, April 11, 2010

klik......klikkkkkk.......


pinky gurl



jalan2 sebelum exam...ilangkan stresss


karaoeke puas2 beb....


Saturday, March 6, 2010