Saturday, December 1, 2012

Dapat Awardddd!!!!


Assalmualaikum,

Dengan lafaz alhamdulillah hari ini mendapat berita yang sangat mengharukan diri ini iaitu saya dapat Awardddddd!!!! hehehhe... Thank u to Pyinches Farhana for the meaningful award..cehhhh..heheh

Ok tanpa membuang masa kena la saye mengikuti segala syarat2 di bawah untuk memastikan award ini masih dalam genggaman..hehhe..let's go:
  •    Setiap orang yang di TAG harus memberitahu 11 perkara tentang dirinya
  •      Perlu menjawab pertanyaan yang diajukan oleh orang yang mengeTAG anda
  •     Buat 11 pertanyaan baru untuk diberikan kepada mangsa TAG anda
  •     Bergegas ke blog mereka dan bagitahu yang mereka mendapat Award nih
  •    Jangan TAG orang yang TAG anda nanti orang yang TAG anda akan TAG anda kembali  (xboleh TAG balik key)

11 Perkara tentang diri saya:
  1. Nama diberi Nur Hidayu tetapi lebih dikenali dengan nama ayu mirayu..ada cerita di sebalik nama itu..heheh..
  2. Hello Kitty's lover..addicted with their stuff ok..thats it..
  3. Suka makan duriannn..bgla bpe banyak pun confirm abes :)
  4. Saya seorang yg sangat pemalu tapi bila da dapat bercakap xboleh henti :)
  5. Pencinta yang Setia kpd Mohammad Al-Amierul..cewahh..
  6. Sagat komited dalam mendapatkan keinginannya..
  7. Sangat bersifat lembut di luar umah tapi sangat ganas di rumah..hahaha
  8. Suke berjalan..xdapt beli brg pun xpe asalkan dapat jalan :)
  9. Cerewet bila membeli belah..(seharusnya)
  10. Cepat diserang sakit kepala bila cuaca terlalu panas or bising. 
  11. Tersangat pemalas di umah..xpenah bsh baju, pinggan,menyapu dll.(statement berani)!!
 Cube tengok bawah ni..amekk soklan yg diberi oleh pyinchess farhana utkku:
  1. Kenangan manis yang tidak akan dilupakan sepanjang hidup?
  2. Anda teringin sangat berkahwin pada tarikh?
  3. Benda paling berharga yang pernah anda miliki?
  4. Anda comel tak ? (sila jawab dengan yakin!huhu)
  5. Perkara yang paling tidak digemari ?
  6. Habit atau benda yang perlu ada ketika hendak tidur?
  7. Sifat yang anda rasa perlu diubah dalam diri?
  8. Beritahu semua orang bahawa anda seorang yang _______ (sila isi apa yang patut.kikiki)
  9. Masakan special yang pernah anda masak?
  10. Sesuatu yang ingin dikatakan untuk insan teristimewa? (sila sebut siapakah gerangan insan istimewa tersebut) 
  11. Now tell the world bahawa status anda sekarang adalah ? (Single, Engaged, Married...)

Dengan lafaz bismillah sy menjawap segala soklan di atas dengan tenang dan jujur dr lubuk hati ni..hehehe..are u ready?????
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
  1. Kenangan paling manis ye..mm..Hari Konvokesyen..apabila ayu berjaya menjejakkan kaki di atas pentas Dewan MAS UUM sambil di saksikan kedua ibu bapa ayu dan menggenggam segulung Ijazah..Bangga krn dpt mmberi kenangan manis utk mereka..alhamdulillah..  
  2. Soklan menjerat ni..hehhe..tahun 2013 menjd pilihan hati..insyaallah..tarikh?? teringin sgt nk wat pada tarikh bermakna 2 Mac (actually tarikh anniversary) tp malangnye awal sgt la pulak..Pastu teringin plak nak wat 24 Sept (sempena my bufday) tapi hari selasa la pulak..heheh..so tarikh yg pasti ayu pun xtau..heheh
  3. Benda paling berharga ayu penah miliki adalah sebuah keluarga yg bahagia dan bakal keluarga yg turut melangkapkan diri ini..hehe
  4. Dengan jujur sejujur jujurnya dan dengan yakinnya dengan ini ayu mengaku ayu comell...hahaha perasan gilerrrrr...trpulanglah pd org yg memandg ek..ehhe
  5. Paling xsuka kena wat sesuatu bila dah last minit..xsuke kelam kabut ni..Semestinya xsuke sgt bila da janji pastu xtunaikan...mm
  6. Habit waktu tido tu msti berdengkur n benda yg msti ade bantal peluk Hello Kitty :) biarlah xde bantal pun xape asalkan ade bantal peluk kalau x msti xleh tdo..ehheh
  7. Sifat pemarah dan pemalas.. 
  8. Ayu seorang yang sangat manja, mengada2, suka makan, suka tido...hihihi 
  9. Alamak xpndai msk la..Masak Spagethi jeee..tp paling sedap masak telur dadar.heheh
  10. Mohammad Al Amierul ehh malunye nak bg ucapan kat die ni..ok janji ek ana jangn seyum2 gelak2 malahan termuntah..ok :) " By syg abg sgt2 dan semoga kite dapt di satukan dgn ikatan yg halal insyaallah..terima kaseh krn mmberi perubahan terbesar dlm idup ni serta mmberi sokongan tnpa henti..thanks sebab jage by selama 6 tahun ni..love u always " awww malunyeee.
  11. Lastly, I just want to tell the the world that I'm married ehhhh silapp hahhahah I'm ENGAGEDD!!!!
      
Fuhh!! akhirnya berjaya menjwap semua soklan tanpa gagal..agaknye la kan.. untuk Pyinchess Farhana..harap2 jawapan di atas memuaskan hati anda walaupun ade yg menjengkelkan...hohoho

Akhirnye giliran ayu plak nak ajukan soklan2 mahal pada sahabat yg bakal ayu kongsikan utk Award ni ek..

  1. Pernah ada cinta monyet? Siapakah die?
  2. Berikan satu sebab untuk anda berkecil hati dengan seseorang..Nyatakan. 
  3. Apakah salah satu impian anda yang masih belum tercapai? Jelaskan
  4. Berikan komen jujur anda terhadap blog saya :) huduh??
  5. Benda yang anda ada tapi org len xade..
  6. Adakah anda sedang menyayangi seseorg di dalam hati anda? Siapakah gerangan org itu ^_^ Jujur tauu...
  7. Perkara paling memalukan pernah berlaku dalam hidup anda.
  8. Habit yg anda selalu lakukan tanpa anda sedari dan hanya diketahui hanya selepas org len beritahu anda.. 
  9. Siapakah Blogger kegemaran anda?
  10. Pernahkah anda berbohong kpd ibu bapa anda? Alasan?
  11. Siapakah sahabat dunia akhirat anda? Nyatakan sebab..
Saat yg dinanti2kan telah tiba.. dengan ini saya mengumumkan bahawa this
AWARD goes to:
  #
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
Congrate to blogger:

Intan Kechik 
Nizam Ijam 
Dayang Nurhidayah 




x_3d38db6e

7 comments:

  1. Fuiyoo ~~~ sangat puas hati !! Kalau boleh macam nak like setiap jawapan tuh. suka jwpn 11 perkara yg no.11 tuh . . hahah mmg statement berani key ! mengaku itu lbh baek kan , hoho . Btw , ucapan utk hencek tunang tu jugak yg paling best . Hee ~ sweet couple ever !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Statement berani khas utk ana hehehe :) dlm rancangan len xleh jumpe ni tau...hoohoh :)

      Delete
  2. ayu memng malassss... TAPI hati nya sgt2 baik... (: heee... ayu xaci.. cite bnda yg buruk jew tentang diri... kelebihn diri xmo cite plakkkk...
    eieiieiei.. awk byk kelebihn diri taw.. pandai menari.. pandai menyanti.. n seowang yg sgt2 kreatif okei... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa jangan la ckap cmtu malu jeee :) hehehe..time kaseh awak sbb bgtau kelebihan yg sy ade...sy pun xtau...hihihih
      tapi tula keburukan ni yg kne ubah ckit :)kalau x, xleh jadi bini org lg :)

      Delete
  3. hehehe thanks sebab tag.. nnt ade masa sy buat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ur most welcome :) ok bereh :) hehehe

      Delete
  4. DONE SIS : http://nurhidayahdayang.blogspot.com/2012/12/liebster-award.html

    ReplyDelete